Vis kurv

TPMS

TPMS (Tyre-Pressure-Monitoring-Systems)

TPMS er et system i bilen der måler trykket i dækkene. Der findes to typer af TPMS, indirekte og direkte.

Iflg. EU-lov (ECE -R 64) skal alle biler og campingvogne, der er typegodkendt efter 1. november 2012 være udstyret med TPMS. Efter 1. november 2014 gælder det alle nyregistrerede biler og campingvogne.

 

Direkte TPMS

I direkte TPMS er der en sensor i dækket der måler trykket og temperaturen. Hvis trykket her er for lavt vil der enten blive sendt en alarm til en styreenhed eller direkte til køretøjet. Afhængig af systemet kan dette blive aflæst ved hjælp af en knap eller konstant. Direkte TPMS kan udover dette også måle sivende eller pludselige fald i tryk. En fordel ved dette system er at man kan præcist måle trykket i dækket. Til gengæld skal sensoren være installeret i alle dækkene, hvilket kan komplicere installering af dækkene.

 

Indirekte TPMS

I indirekte TPMS måles trykket i dækket ved hjælp af bilen ESP/APS-system. Dette sytem er meget nemmere at have med at gøre når der skal skiftes dæk, men er betydeligt mindre præcist, da der ikke kan måles præcist tryk eller temperatur i dækket, og der kun kan måles når køretøjet er i bevægelse, da sensoren måler omdrejningerne på bilens ABS-ring.

 

TPMS Sensor

TPMS Sensor sæt (4 stk)


1.396kr

TPMS Sensor

TPMS sensor til tesla 3(2021) og model y 4.stk


1.995kr

FAQ

Hvordan ser jeg om min bil har TPMS? 

Man kan hvilket system af TPMS ens bil har i instruktionsbogen. Hvis din bil ikke har TPMS kan du ikke bruge hverken af disse systemer.

 

Skal der være TPMS på både vinter og sommer-dæk?

Ja, alle dæk, uanset type skal have TPMS

 

Kan jeg selv montere dæk med TPMS?
Hvis hjulene har direkte TPMS, kræver det ofte, at hjulene skal kodes efter montering. Det kan derfor ofte være nødvendigt, at gøre brug af et værksted.

 

Hvad sker der hvis jeg monterer dæk uden TPMS?

Det er kun biler med direkte TPMS der skal have særlige hjul med sensor. Hvis dækkene ikke har denne sensor vil der komme fejl i displayet. Hvis din bil er produceret efter 1. November 2014 er det lovpligtigt at have TPMS installeret.

 

Hvad skal jeg gøre, hvis TPMS lampen lyser?
Du bør straks undersøge, om der blot er tale om et mindre naturligt tryktab, som kan udlignes ved at fylde luft på hjulene. Er der tale om punktering, skal du kontakte vejhjælp. Brug ikke lappekittet fra bilen, hvis bilen er udstyret med direkte TPMS, da det risikerer at ødelægge sensoren.

 

Kan jeg bruge TPMS som sidder i de fælge der fulgte med bilen?

Man kan godt bruge de originale TPMS sensorer, men sørg for at en kvalificeret person håndterer overflytningen, da der er mange smådele.

 

Kan man køre med Run-On-Flat dæk uden TPMS?

Det er kraftigt anbefalet at man ikke kører med Run-On-Flat dæk uden TPMS. Det kan være meget vanskeligt at opdage når et Run-On-Flat dæk mangler lufttryk, og man vil risikere at beskadige dækkene og fælgene.

 

Pasningsgaranti

Vi står inde for at de produkter du bestiller passer på din bil.
Det garanterer vi gennem vores kontrol af alle ordre.

Gratis levering

Vi leverer gratis til alle erhvervsadresser i hele landet.
Levering til privatadresser kr. 100.-
Husk du også kan afhente på vores lager i Glostrup

Click & Collect

Afhent din ordre samme dag, hvis du har valgt varer fra
vores lager i Glostrup.

Finansiering

Finansier dine nye fælge og dæk - ingen renter!
Betal som det passer dig

Vi samler på gode kundeoplevelser

Hos Dæk Og Fælg bestræber vi os på at yde den absolut bedste service for alle vores besøgende. Vores produktsortiment er både bredt og fyldt med velkendte kvalitetsmærker, som vi tilbyder til konkurencedygtige priser.

Den 5. April. 2024, modtog vi denne udtalelse, som er en af de mange kundeoplevelser, vi er rigtig stolte af.

Hej Dæk og Fælg

Meget tilfredsstillende køb af et komplet sæt alufælge.

Fin montering af dæk og perfekt afbalancering, indfarvede hjulbolte og korrekte tpms/ble-ventiler.

God pris og kort leveringstid samt god kommunikation.

Anbefalelsesværdigt 👍🏼