Kurv

Alufælge

Hos Dæk og Fælg har vi samlet et stort udvalg af alufælge til alle typer biler. Vores udvalg består af kvalitets fælge med høj holdbarhed som samtidig giver nyt liv til bilen. Brug søgefunktionen herunder og find alufælge i mange forskellige størrelser og designs.

Tast blot din nummerplade ind og bliv præsenteret for de alufælge der passer præcis til din bil. Du kan også vælge ud fra din bilmodel eller den præcise dækstørrelse

INDTAST DIN NUMMERPLADE

Mest solgte fælge

Udvalget af fælge er enormt, derfor har vi udvalgt de mest solgte fælge her, så du let kan få et overblik. Men der er mange flere fælge at vælge mellem så hvis du bruger søgeren her over, så ser du hele vores udvalg.

MSW 19

MSW 19 Sølv

En lækker fælg som fungere rigtig godt til vinterbrug. Det simple design giver let rengøring.
Fra 681 kr.

MSW 24

MSW 24 Gun Metal

Flot mørk fælg, får din bil til at fremstå mere eksklusiv!
Fra 1107 kr.

MSW 71

MSW 71 Sort

En sort fælg får dækket og fælgen til næsten at gå i ét. Det giver et helt unikt look.
Fra 1373 kr

Du kender det sikkert godt. Årstiderne skifter og det store spørgsmål melder sig. Bør du bør afmontere de kedelige stålfælge og skifte dem ud med mere smarte og moderne alufælge. Måske står du overfor at skulle købe dit første sæt fælge og er derfor i tvivl om du bør investere i et sæt alufælge.

Men hvad er forskellen egentlig på disse former for fælge? Kan man ikke bare køre rundt med en slags fælge hele året rundt? Alt dette og mere til kigger vi nærmere på i denne artikel, for at hjælpe dig med at tage den rigtige beslutning..

Begreber der er gode at kende

Allerførst er det værd at nævne, at når man er på udkig efter et sæt alufælge, er der ofte visse betegnelser som man vil støde på igen og igen, hvortil det kan være en fordel at lære disse begreber.

Det første begreb som vi vil kigge nærmere på her, er begrebet: Centerhuls mål. Centerhullet er selve hullet i fælgen som der monteres på bilens såkaldt hjulnav.

Det andet begreb vi således vil kigge nærmere på, er begrebet ET mål, eller ind presnings mål (ET mål er dog det mest anvendte). Selve ET målet har til formål at afgøre hvor langt inde eller ude fælgen sidder i forhold til selve skærmkanten – helt præcist måler man indpresningsdybden, altså selve afstanden fra fælgens anlægsflade og ind til fælgens såkaldte centerlinje.

Det næste begreb som vi vil kigge nærmere på, er begrebet: Krydsmål. Et krydsmål er en betegnelse for en måling af selve diameteren igennem hjulboltene på fælgen.

Hvad siger lovgivningen?

Den næste ting som der er værd at gå ind og kigge nærmere på , er selve lovgivningen på området. Her er det først og fremmest værd at nævne, at det ifølge lovgivningen fremgår, at ens fælge og dæk ikke må række udenfor bilens ydre skærmkanter.

Hertil er det endvidere værd at påpege at selve ET-målet, maksimalt må ændres med 10 mm. Det vil f.eks. sige, at hvis det mindste angivne ET-mål er angivet som værende 40 mm., må en evt. ny fælg maksimalt ændres ned til at værende på 30 mm.

Det er endvidere værd at påpege, at der på biler som er typegodkendt efter d. 15. marts år 1990, er selve ET-målet på de tilhørende standardfælge angivet på bilens typegodkendelse.

Udseendet

Når man vælger at montere alufælge på sin bil, er det i høj grad med et ønske om at opfriske sin bil lidt, da man med et par alufælge kan pifte selv den kedeligste familiebil lidt op. Alufælge kan således fås i alverdens farver og farvekombinationer. De kan være bl.a. lakerede, højglanspolerede samt matterede. Med et sæt alufælge er det således kun fantasien, der sætter grænser for den kedelige familiebils nye smarte look.

Årstiden

Den anden store faktor der ofte spiller ind og har en afgørende rolle, er selve årstiden. Når man vælger at montere sine alufælge, bør man gøre dette når man risikerer at møde salt på vejene. Årsagen er at aluminiumsfælge ikke er lige så modstandsdygtige overfor vejsalt som stålfælge. Man ser derfor oftest langt flere alufælge på vejene i de varmere årstider. Man kan dog godt få alufælge som klarer sig fint gennem vinteren, man skal bare undersøge det lidt nærmere.

Afbalancering

Man skal altid huske at få foretaget en klassisk afbalancering af sine nye dæk og fælge, hver gang man laver et skift fra sommer til vinterdæk eller omvendt. Dette anbefales for at sikre at kørselskomforten og slitage af dækkene bliver mindst mulig.

Pris

Det er endvidere værd at påpege, at der kan være en væsentlig prisforskel på hhv. alu- og stålfælge, idet alufælge ligger i en lidt højere prisklasse end stålfælge. Dette skyldes primært prisen på selve materialet som fælgene er lavet af.

Hvad kan dækogfælg.dk tilbyde?

Hos dækogfælg.dk vil du kunne finde et stort udvalg af alufælge. Vi har gjort det nemt for dig at finde ud af hvilken type fælge der passer til lige netop din type bil med vores ’’nummerplade søge’’-funktion, der gør det let for dig at indtaste din nummerplade, hvorefter du vil blive mødt af et udvalg af vores fælge.

Med et sæt alufælge fra dækogfælg.dk er du tilmed sikret et kvalitetsprodukt, da vi altid bestræber os på at være på forkant med den teknologiske udvikling. Du vil endvidere blive tilbudt en hurtig levering, da vi med stolthed kan fortælle at vores lager i ligger i Danmark.

Hurtige Facts om alufælge

  • Er bedst egnet til kørsel når der ikke er sne og salt på vejene
  • Er som regel lidt dyrere end stålfælge
  • Ser bedre ud end stålfælge
  • Kræver lidt mere vedligeholdelse