Kurv

Stålfælge

Du kender det sikkert godt. Tiden er kommet til at du skal ud at investere i dit første nye sæt fælge. Du står overfor valget omkring at skulle vælge et sæt traditionelle stålfælge eller et sæt moderne alufælge. En masse forskellige spørgsmål og overvejelser begynder at vælte sig ind på nethinden: Hvad er forskellen egentlig på disse former for fælge? Kan man ikke bare køre rundt med stålfælge hele året?

 

Alt dette og mere til kigger vi nærmere på i denne artikel.

 

Søg efter

Søg via

Søg via

Vælg bil

INDTAST DIN NUMMERPLADE

INDTAST DÆKMÅL

 

Populære produkter:

 

Hvad siger lovgivningen?

 

Den næste ting som det er værd at kigge nærmere på, er selve lovgivningen på området. Hertil er det først og fremmest værd at benævne, at der ifølge lovgivningen fremgår, at ens fælge og dæk ikke må række udenfor bilens ydre skærmkanter.

 

Hertil er det endvidere værd at påpege at selve ET-målet maksimalt må ændres med 10 mm. Det vil f.eks. sige, at hvis det mindste angivne ET-mål er angivet som værende 40 mm., må en ny fælg maksimalt ændres ned til 30 mm.

 

Det er endvidere værd at påpege, at der på biler som er typegodkendt efter d. 15. marts år 1990, er selve ET-målet på de her tilhørende standardfælge angivet på bilens typegodkendelse.

 

 

 

Udseendet

 

Den største faktor der spiller ind når man står overfor valget om man ønsker at montere sine traditionelle stålfælge, eller i stedet måske burde overveje at tage de pænere alufælge på, er udseendet.

 

Når man vælger at montere stålfælge, er det ikke udfra et ønske om at opfriske sin bil, da denne type fælge oftest er meget enkelte i deres udseende. Stålfælgene kan således ikke fås i alverdens farver og farvekombinationer, men blot nogle ganske almindelige, samt let genkendelige udgaver. Med et sæt stålfælge er det således ikke udseendet man går efter.

 

Årstiden

 

Den anden store faktor der oftest spiller ind og har en afgørende rolle, er årstiden. Når man vælger at montere sine stålfælge, kan man med fordel montere disse når der er risiko og chance for, at man vil møde vejsalt på vejen. Årsagen er at stålfælgene er særligt modstandsdygtige overfor vejsalt. Man ser således oftest langt flere stålfælge på vejene i de koldere måneder, end man ser i de mere varme måneder, hvor der vil være flere alufælge på vejene.

 

Afbalancering

 

Et klassisk men ikke mindre gyldent råd er, at hvis muligheden ligger for det, kan man med stor anbefaling, tage ind til en afbalancering med sine dæk og fælge, inden man vælger at monteret dem. Årsagen til denne anbefaling er bl.a. at man ved at tage ind til en afbalancering, er sikker på at kørselskomforten er den bedst mulige hele tiden.

 

Pris

 

Det er endvidere værd at påpege, at der tilmed er en væsentlig prisforskel at finde på hhv. alu- og stålfælge. Sålfælge ligger i en lavere prisklasse end alufælge. Dette skyldes bl.a. det generelt ’’kedeligere’’ look som stålfælgene bringer med sig, samtidig med selve materialet naturligvis også spiller en rolle.

 

Hvad kan dækogfælg.dk tilbyde?

 

Hos dækogfælg.dk vil du kunne finde et stort udvalg af både stål- og alufælge.

 

Vi har gjort det nemt for dig at finde ud af hvilken type fælge der passer til lige netop din type bil med vores ’’nummerplade søge’’-funktion, som gør det let for dig at indtaste din nummerplade, hvorefter du vil blive mødt af et udvalg af vores fælge.

 

Med et sæt stålfælge fra dækogfælg.dk, er du tilmed sikret et kvalitetsprodukt, da vi i virksomheden bl.a. bestræber os på at være på forkant med den teknologiske udvikling. Du vil endvidere blive tilbudt en hurtig levering, da vi med stolthed kan fortælle at vores primære lager og samarbejdspartnere i ligger i Danmark.

 

Hurtige Facts om Stålfælge

 

  • Modstandsdygtige overfor vejsalt
  • Er som regel billigere end alufælge
  • Kræver næsten ingen vedligeholdelse
  • Særlig velegnet til koldere og hårdere vejrforhold