Vis kurv

Off-road dæk

Off-road dæk

Off-road-dæk

Hvad er off-road-dæk?

 

Har du tænkt dig at køre væk fra vejen i din bil, lastbil eller SUV? Så skal dækkene på bilen kunne håndtere helt nye udfordringer. Godt vejgreb på våde og tørre veje er stadig nødvendigt for off-road-dæk, men andre faktorer som vejgreb i off-road-kørsel og punkteringsresistens og bilens belastningsindeks bliver også vigtige.

Med et godt sæt off-road-dæk kan en bil køre over sten, klipper, sand, støv, sne, mudder og andre ujævne overflader. Dækkene har specialdesignede dækmønstre, og rillerne mellem mønsterblokkene er bredere. Off-road-dæk har også forstærkede vægge, som gør dem mere resistente mod punktering.

Men på asfalt overgår off-road-dæk ikke et godt sæt sommerdæk. Det skyldes, at off-road-dæk har en mindre kontaktflade til vejen, når hjulene drejer rundt. Når de anvendes i byområder, vil de give bilen dårligere vejgreb og lave mere støj. Derudover vil brændstofudnyttelsen falde drastisk.

Det skal også nævnes, at dækmønstret på off-road-dæk har kortere levetid. Det skyldes den blødere gummiblanding, der anvendes til at give off-road-dæk tilstrækkelig ydeevne på alle overflader, veje og stier. 

Sådan vælges off-road-dæk

All-terrain-dæk: Hvis du ofte skifter mellem ujævnt terræn og almindelige vej - f.eks. i en SUV, hvor du kører fra byveje til markveje - vil bilen helt sikkert have fordel af all-terrain-dæk. Dækkene er udstyret med et fastholdende dækmønster, der er i stand til at køre i støv, grus og græs, men også kører støjsvagt og behageligt på asfaltveje. Det skal bemærkes, at all-terrain-dæk ikke er det samme som helårsdæk.

Mud-terrain-dæk: Hvis du ofte kaster dig ud i kørsel væk fra veje og ind i uudforsket land, kan mud-terrain-dæk være det rigtige valg. Disse dæk har et dybere dækmønster og giver derfor overlegent vejgreb i de mest udfordrende områder, især våd sne og mudder. De er også utrolig holdbare med fastere sidevægge, der kan absorbere stød fra sten og undgå skader fra andre farer, der venter i uvejsomt terræn.

Snedæk: I områder med meget sne og is kan du overveje at montere et sæt snedæk. Disse dæk vil stadig være bløde og fleksible, når temperaturen kommer under 0ºC. Dækmønstret har også en række lameller - små riller og kanaler - som kan grave sig ned i våd sne og is, så bilen får bedre træk i glatføre.



Pasningsgaranti

Vi står inde for at de produkter du bestiller passer på din bil.
Det garanterer vi gennem vores kontrol af alle ordre.

Gratis levering

Vi leverer gratis til alle erhvervsadresser i hele landet.
Levering til privatadresser kr. 100.-
Husk du også kan afhente på vores lager i Glostrup

Click & Collect

Afhent din ordre samme dag, hvis du har valgt varer fra
vores lager i Glostrup.

Finansiering

Finansier dine nye fælge og dæk - ingen renter!
Betal som det passer dig

Vi samler på gode kundeoplevelser

Hos Dæk Og Fælg bestræber vi os på at yde den absolut bedste service for alle vores besøgende. Vores produktsortiment er både bredt og fyldt med velkendte kvalitetsmærker, som vi tilbyder til konkurencedygtige priser.

Den 5. April. 2024, modtog vi denne udtalelse, som er en af de mange kundeoplevelser, vi er rigtig stolte af.

Hej Dæk og Fælg

Meget tilfredsstillende køb af et komplet sæt alufælge.

Fin montering af dæk og perfekt afbalancering, indfarvede hjulbolte og korrekte tpms/ble-ventiler.

God pris og kort leveringstid samt god kommunikation.

Anbefalelsesværdigt 👍🏼