Vis kurv

Kørsel i voldsom regn

Kørsel i voldsom regn

Sådan kører man i voldsomt regnvejr

Tips til sikker kørsel i voldsomt regnvejr

 

Når det bliver regnvejr, kan kørselsforholdene ændre sig. Det er meget mere udfordrende at køre i regnvejr end i godt vejr. Følg vores råd om sikker kørsel i vådt føre.

Har du været ude og køre i voldsom regn? Det er sværere at orientere sig og bremse i voldsom regn. Der er også andre risici som f.eks. akvaplaning.

Nye dæk eller godt vedligeholdt dæk med optimal slidbanedybde bidrager til sikrere kørsel i regnvejr. Derudover handler det om omtanke.

Vores tre vigtigste råd til kørsel i voldsomt regnvejr

Kør langsommere

Det er ikke raketvidenskab. Hold dig under fartgrænsen. Jo langsommere du kører, jo bedre kontrol har du over bilen - og jo nemmere er det at bremse

Tænd lygterne på bilen

Lad lygterne være tændt for at forbedre sigtbarheden, og sørg for, at bremselyset virker. Der er mange steder, hvor man skal køre med lys på bilen, når det regner. Tænd lygterne, så du har den optimale sikkerhed

Hold længere afstand mellem dig selv og andre biler

Giv de andre trafikanter mere plads. Hold dobbelt afstand til bilen foran. Bremselængden øges i vådt føre. Man undgår også opsprøjt fra andre (især store) køretøjer, som også påvirker sigtbarheden

 

Disse tre råd er de vigtigste for sikkerheden i vådt føre. Men der er andre råd til kørsel i voldsomt regnvejr. Hvis du læser videre, får du flere tips til sikkerhed på våde og oversvømmede veje.

Pas på i det første regnskyl

Det første regnskyl efter en tør periode kan give nogle af de farligste kørselsforhold. Hvorfor? Regnen bliver blandet med olie og snavs på vejen, så overfladen bliver meget glat. Det kan betyde en større risiko for at miste kontrollen over bilen.

Forsigtig opbremsning er vigtig

I vådt føre reagerer bremserne ikke så hurtigt som i tørt føre. Prøv at overskue vejen så langt frem som muligt, og sæt farten ned ved at løfte foden fra speederen i stedet for at træde på bremsen. Lad være med at bruge bremsen, medmindre det er nødvendigt. Pludselige opbremsninger på våd vej kan få bilen til at skride.

Ingen fartpilot

Slå fartpiloten fra. Du skal have kontrol over bilen.



Gratis montering og afbalancering af dæk på fælge

Vi samler dæk og fælge, så de er klar til at sætte på bilen.
Montering af hjul på din bil er ikke med i prisen.

Pasningsgaranti

Vi står inde for at de produkter du bestiller passer på din bil.
Det garanterer vi gennem vores kontrol af alle ordre.

Gratis levering

Vi leverer gratis til alle erhvervsadresser i hele landet.
Levering til privatadresser kr. 100.-
Husk du også kan afhente på vores lager i Glostrup

Click & Collect

Afhent din ordre samme dag, hvis du har valgt varer fra
vores lager i Glostrup.

Finansiering

Finansier dine nye fælge og dæk - ingen renter!
Betal som det passer dig

Vi samler på gode kundeoplevelser

Hos Dæk Og Fælg bestræber vi os på at yde den absolut bedste service for alle vores besøgende. Vores produktsortiment er både bredt og fyldt med velkendte kvalitetsmærker, som vi tilbyder til konkurencedygtige priser.

Den 16. jan. 2024, modtog vi denne udtalelse, som er en af de mange kundeoplevelser, vi er rigtig stolte af.

Hej Dæk og Fælg

Købte vinterdæk hos Dæk og Fælg efter et andet stort dansk selskab på anden måned blev ved med at udskyde hvornår mine vinterdæk ville blive leveret.

Dæk og Fælg har i modsætning til de fleste andre selskaber et lager i Danmark (Glostrup) hvilket betyder at de på mange dæk kan levere varen samme dag.

Udover det ydede de helt fantastisk "customer service", både over telefonen da jeg havde nogle spørgsmål og da jeg hentede dækkene. Kan meget varmt anbefale dem over de mange alternativer derude