Vis kurv

Brede dæk

Brede dæk

Brede dæk

Hvorfor brede dæk?

 

Dækkets størrelse og bredde er afgørende for, hvordan bilen fungerer i forskellige situationer og generelt har sin optimale ydeevne. Et bredt dæk er bredere end et standarddæk.

Grundene til at skifte fra smalle til brede dæk - hvis bilen er beregnet til det - kan være lige fra forbedret ydeevne til æstetik. Brede dæk har f.eks. bedre vejgreb på tørre veje end smalle dæk, fordi de har større kontaktflade med vejen. De er også virkelig gode til f.eks. vintervejr.

Sådanne ændringer er lovlige, men bilisten skal være klar over, at bilen bliver anderledes at køre med i f.eks. sving og ved opbremsning, og at man ikke må overskride de vejledende sikkerhedsbestemmelser, der anbefales af enten bil- eller dækproducenten. Den dokumentation, der følger med bilen, angiver det bredeste dæk, der kan monteres på bilen uden at forringe sikkerhed eller ydeevne.

Du kan f.eks. finde bilens anbefalede standarder på dækkets sidevæg, under benzindækslet eller på stolpen ved førersædet. I en linje med koder som f.eks. 225/50 R 17 98 H, angiver det første tal "225” det højeste og bredeste mål i millimeter på dækket fra sidevæg til sidevæg.

Fordele ved brede dæk om vinteren

Når det bliver vinter, er det virkelig en fordel at montere brede dæk på bilen i forhold til smalle.

Bredere dæk betyder bedre ydeevne på både tørre og våde veje og i pakket sne. De giver fantastisk ydeevne i alt vintervejr, fordi:

  • Flere riller holder fast på underlaget - også i sne
  • Bremselængden forkortes på grund af større mønsterblokke
  • Køreegenskaber bliver ensartede og afbalancerede, og styringen bliver mere præcis
  • Kørekomforten er bedre

Continentals udvalg af højtydende dæk omfatter fantastiske brede dæk til sportsbiler, mellemklassebiler, luksusbiler og SUV’er.

Mulige negative aspekter ved brede dæk

Hvis du ikke følger bil- eller dækproducentens vejledning, kan der være risici forbundet med at udstyre bilen med brede dæk.

Der kan f.eks. være større risiko for akvaplaning med brede dæk. Der kan også være dårligere styring på mindre faste veje som f.eks. grusveje.

I nogle tilfælde vil et bredt dæk være for stort til hjulet. Det kan stikke ud fra bilen. Det kan betyde forringet bevægelsesfrihed og større vendediameter.

Sidst, men ikke mindst vil vejstøjen øges og påvirke køreglæden.



Gratis montering og afbalancering af dæk på fælge

Vi samler dæk og fælge, så de er klar til at sætte på bilen.
Montering af hjul på din bil er ikke med i prisen.

Pasningsgaranti

Vi står inde for at de produkter du bestiller passer på din bil.
Det garanterer vi gennem vores kontrol af alle ordre.

Gratis levering

Vi leverer gratis til alle erhvervsadresser i hele landet.
Levering til privatadresser kr. 100.-
Husk du også kan afhente på vores lager i Glostrup

Click & Collect

Afhent din ordre samme dag, hvis du har valgt varer fra
vores lager i Glostrup.

Finansiering

Finansier dine nye fælge og dæk - ingen renter!
Betal som det passer dig

Vi samler på gode kundeoplevelser

Hos Dæk Og Fælg bestræber vi os på at yde den absolut bedste service for alle vores besøgende. Vores produktsortiment er både bredt og fyldt med velkendte kvalitetsmærker, som vi tilbyder til konkurencedygtige priser.

Den 16. jan. 2024, modtog vi denne udtalelse, som er en af de mange kundeoplevelser, vi er rigtig stolte af.

Hej Dæk og Fælg

Købte vinterdæk hos Dæk og Fælg efter et andet stort dansk selskab på anden måned blev ved med at udskyde hvornår mine vinterdæk ville blive leveret.

Dæk og Fælg har i modsætning til de fleste andre selskaber et lager i Danmark (Glostrup) hvilket betyder at de på mange dæk kan levere varen samme dag.

Udover det ydede de helt fantastisk "customer service", både over telefonen da jeg havde nogle spørgsmål og da jeg hentede dækkene. Kan meget varmt anbefale dem over de mange alternativer derude