Vis kurv

Dækopbevaring

Dækopbevaring

Opbevaring af dæk

Sådan opbevares dæk korrekt

 

Når sæsonerne skifter, bør du overveje at skifte til vinter- eller sommerdæk. Det er i den forbindelse vigtigt at tænke på, hvordan man opbevarer de dæk, der ikke bruges.

De kan skiftes på et værksted, eller du kan selv skifte dem derhjemme. Men hvad gør du, når de er taget af? Det er vigtigt at vide, hvordan man skal opbevare dækkene, når de er taget af. Det er faktisk vigtigere, end de fleste tror.

Hvis dækkene ikke håndteres og opbevares korrekt, kan deres egenskaber ændre sig. Det kan betyde kortere levetid for dem. De kan endda blive så ødelagte, at du bliver nødt til at skifte dem. Men hvis du håndterer og opbevarer dem korrekt, kan de holde i årevis - og du sparer penge.

Hvis du vil sikre dig at dine dæk er opbevaret korrekt bør du få dem opbevaret på et dækhotel eller hos din forhandler/værksted. Og husk: det er altid bedst af få kontrolleret dine dæk på værkstedet eller hos forhandleren før de skal monteres på bilen eller fælgen.

Hvis du alligevel vil opbevare dine dæk derhjemme kan du følge disse råd:

Følg vores opbevaringsråd, og få mere glæde af dækkene:

1. Gør dækkene rene

Gør dækkene rene med et rengøringsmiddel, vand og en dækbørste, før de gemmes væk. Det fjerner sæsonens vej- og bremsesnavs. Rens også hjulene, hvis du opbevarer dækkene på dem. Sørg for, at de er helt tørre, før du går videre i processen.

2. Ingen smøring

Trin 2 består af ikke at gøre noget. Dæk skal ikke have smørelse eller glossprodukter, før de gemmes væk. Dækblandinger er sammensat til at modstå ozonrevner og andre miljømæssige påvirkninger. Den type stoffer kan betyde, at dækkets levealder forkortes

3. Læg dem i poser

Find en stor, lufttæt plastikpose til hvert dæk. Prøv med big bags eller havesække. Sørg for, at sækken (og dækket) er tør, fjern så meget luft som muligt fra sækken (ved hjælp af en støvsuger), og luk den med tape. Et lufttæt miljø formindsker oliefordampningen fra gummiblandingerne. Man kan også få specielle dækposer. De gør det nemmere at flytte og opbevare dæk og er gode til at holde dem fri for snavs og støv. Men de er ikke lufttætte. Hvis du vil bruge dem, bør du først lægge dækkene i poser som beskrevet herover og derefter i specialposerne.

4. Undgå solen

Ultraviolet lys og solvarme kan ødelægge gummi. Opbevarede dæk bør ikke udsættes for direkte sollys.

5. Vælg et godt sted

Uanset om dæk skal opbevares i koldt eller varmt vejr, bør de aldrig opbevares i fri luft, heller ikke under et beskyttende dække. Find et køligt, tørt og nogenlunde ventileret sted - selvfølgelig i skyggen. Kælderen eller et andet sted med konstant temperatur er det bedste. Hvis der er en varmekilde i rummet, skal dækkene afskærmes fra den. De fleste garager, skure og lofter er udsat for temperaturskift, regn og fugt. Det skal du helst undgå.

6. Undgå kemisk påvirkning

Det vigtigste at undgå: ozon. Det er specielt skadeligt for dæk. Elmotorer, der anvender relækontakter, genererer ozon. Det kan være:

  • Generatorer

  • Kompressorer

  • Fyringsanlæg

  • Elpaneler

  • Samlebrøndspumper

  • Centralstøvsugere

Sørg for, at den slags anordninger ikke findes på opbevaringsstedet. Undgå også:

  • Opløsningsmidler
  • Brændstof
  • Smøremidler

7. Beskyt det hvide gummi

Har du hvide sider eller andre hvide dele (som bogstaver) på dækkene? Hvis du har besluttet dig for ikke at opbevare dækkene i poser, skal du opbevare dem, så de hvide dele kun berører andre hvide dele og sorte dele kun sorte. Hvorfor? Fordi det sorte gummi på den hvide side har en anden blanding end den sorte gummi på den anden side. Der er indlagt et lag af afsmitningsfri sort gummi på dækkets hvide side for at forhindre olier i at sive fra sorte til hvide områder. Den sorte sidevæg er af almindeligt gummi. Derfor skal dæk opbevares sort mod sort og hvidt mod hvidt for at holde den hvide gummi ren og undgå mærker.

8. Stå, stables, ophænges?

Dæk kan opbevares på tre måder:

  • De kan stå op
  • De kan stables på siden
  • De kan hænges på kroge eller racks

Den bedste løsning er at lade dem stå op, fordi det belaster dem mindst. Hvis du er nødt til at stable, så undgå at stable for højt. Undgå, at stablen vælter, så dækkene bliver ødelagt. Er dækkene monteret på fælge? Så er det faktisk bedst at stable. En anden god mulighed for dæk på fælge er at hænge dem på racks eller kroge. Man skal aldrig hænge umonterede dæk op, da de kan miste formen og blive ødelagt.

Dæk bliver gamle. Men disse tips kan forlænge deres levetid. Og husk: Det er en god ide at få dækkene tjekket af en professionel, før du sætter dem på bilen igen.

 



Pasningsgaranti

Vi står inde for at de produkter du bestiller passer på din bil.
Det garanterer vi gennem vores kontrol af alle ordre.

Gratis levering

Vi leverer gratis til alle erhvervsadresser i hele landet.
Levering til privatadresser kr. 100.-
Husk du også kan afhente på vores lager i Glostrup

Click & Collect

Afhent din ordre samme dag, hvis du har valgt varer fra
vores lager i Glostrup.

Finansiering

Finansier dine nye fælge og dæk - ingen renter!
Betal som det passer dig

Vi samler på gode kundeoplevelser

Hos Dæk Og Fælg bestræber vi os på at yde den absolut bedste service for alle vores besøgende. Vores produktsortiment er både bredt og fyldt med velkendte kvalitetsmærker, som vi tilbyder til konkurencedygtige priser.

Den 5. April. 2024, modtog vi denne udtalelse, som er en af de mange kundeoplevelser, vi er rigtig stolte af.

Hej Dæk og Fælg

Meget tilfredsstillende køb af et komplet sæt alufælge.

Fin montering af dæk og perfekt afbalancering, indfarvede hjulbolte og korrekte tpms/ble-ventiler.

God pris og kort leveringstid samt god kommunikation.

Anbefalelsesværdigt 👍🏼